Studievalg Danmark - Kok
Studievalg Danmark
BOOK SAMTALE
Vi holder lukket torsdag den 9. maj grundet Kristi Himmelfart. Ring til os mandag-torsdag kl. 9.00-12.00 på 33332000

Kok

Som kok tilbereder og anretter du mad. Du udvikler også opskrifter og menuer og sørger for gode madoplevelser.

Du kan bl.a. specialisere dig inden for bestemte typer mad og retter, fx fisk eller desserter.

Du har viden om smag, tekstur og indbydende anretning samt råvarer, og hvordan de kan bruges i madlavningen. Du er dygtig til at kombinere og tilberede ingredienser på avancerede måder.

Kokke arbejder bl.a. på restauranter, i kantiner eller caféer.

Arbejdssteder: Restauranter, Cateringfirmaer, Institutioner, Levnedsmiddelvirksomheder
Stillingsbetegnelser: Kok, Køkkenchef, Gastronom

Fyn

FÅ EN SMAGSPRØVE PÅ UDDANNELSEN TIL KOK
Vil du være kok i tre dage?

Så er studiepraktik på Kold College måske noget for dig. 

I løbet af de tre dage skal du arbejde i et professionelt køkken sammen med en kok med både det kolde, det varme og det søde køkken. Og så skal du selvfølgelig høre mere om teorien, der ligger bag det, vi laver.

Du vil få unik viden og færdigheder, som du kan bruge fremadrettet – især hvis du er lun på en fremtid inden for kokkefaget.

Vi fodrer dig med viden om spændende karriereveje, løn under uddannelse og et bredt kendskab til uddannelsen og dens muligheder.

Hvorfor tage afsted?
EUDpraktik er din mulighed for at udforske, afprøve og opdage, hvordan det er at tage en erhvervsuddannelse som student. EUDpraktik er en enestående mulighed for at få et indblik i hverdagen på en erhvervsuddannelse. EUDpraktik er det nærmeste du kommer på at opleve, hvordan det er at gå på en bestemt erhvervsuddannelse, før du evt. starter på uddannelsen. Du opdager måske, at du er på rette spor eller finder ud af, at uddannelsen alligevel ikke er noget for dig - i begge tilfælde vil EUDpraktik gøre dig klogere og hjælpe dig videre i dit studievalg.

Antal pladser
25 pladser. Pladser fordeles ved lodtrækning. 

Hvor foregår det?
Kold College
Landbrugsvej 55
5260 Odense S

Hvilke dage? 
Onsdag den 25. oktober 2023
Torsdag den 26. oktober 2023
Fredag den 27. oktober 2023

Kontaktperson
Morten Boros Madsen
mobo@koldcollege.dk
Tlf. 23 83 82 70

Læs mere om Kold College og uddannelsen HER

Det franske køkken!
Vi vil gerne invitere dig ind i vores madunivers til en tre dages praktik. Tag med på en sanselig rejse til Frankrig og bliv klogere på vores uddannelsesretninger på Svendborg FOOD.

De første to dage i praktikken vil du blive præsenteret for det franske køkken, og du vil lære håndværket bag deres smagfulde og klassiske retter. Derudover vil du vil få kendskab til råvarer i sæsonen, madlavningsteknikker, tilsmagning og æggets mange køkkentekniske egenskaber - både i det salte og søde køkken. På den sidste praktikdag skal du ud i en virksomhedspraktik og opleve, hvordan kokkens arbejde ser ud.

Praktikken handler i høj grad om, at du skal bruge dine sanser og hænder til at lave velsmagende retter. Samtidigt får du en virkelighedsnær oplevelse af, hvordan eleverne arbejder til daglig på Svendborg FOOD.

Du vil hører eksempler på arbejdslivet som kok og få mulighed for at stille spørgsmål om uddannelsen til både lærere og elever.

Antal pladser
20 pladser. Pladser fordeles ved lodtrækning. 

Hvor foregår det?
Svendborg FOOD
Ryttervej 65
5700 Svendborg

Hvilke dage? 
Onsdag den 25. oktober 2023
Torsdag den 26. oktober 2023
Fredag den 27. oktober 2023

Kontaktperson
Mie Deurmann Petersen
mipe@sesg.dk

Læs mere om uddannelsen HER

Hovedstaden

Kokkeuddannelsen på 2 dage 
Har du lyst til at prøve en uddannelse, hvor du bruger både hoved og hænder? Hvor du arbejder kreativt med skønne råvarer og skaber smag, duft, konsistens, farve og udseende på tallerkenen? Og hvor du lærer et håndværk, som begejstrer andre og kan være med til at løse klimaudfordringerne? Så kom ud til os og mærk, om vi og kokkeuddannelsen passer til dig.

På to dage snuser du til kokkeuddannelsen og de forskellige indgange til den. Du er sammen med elever på vores nordiske grundforløb, som inkluderer to studierejser til restauranter i Norden i løbet af 20 uger.  Udover at opleve det faglige og sociale miljø med forskellige aktiviteter, møder du nuværende elever med gymnasial baggrund og hører om mulige karriere- og udviklingsveje. Og så spiser du selvfølgelig fremragende undervejs.  

Du vil på første dag bliver introduceret til landets største skole for gastronomi og værtskab og få rundtur på skolen med særligt fokus på vores økologiske byhave og Købmanden, hvor eleverne henter råvarer fra vores specialleverandører. Vi skal derefter på ekskursion ud i marken på høst- eller sanketur, hvor vi undervejs spiser frokost, og du kan tale med nuværende elever med studenterbaggrund om deres overvejelser. Husk praktisk, varmt og regntæt tøj.

Anden dag starter vi med morgenmad, spørgsmål og feedback af første dag. Derpå skal vi i køkkenet og lave praktisk undervisning, og vi spiser frokost i Restauranten, som er en af skolens spisesteder. Studievejledningen kommer på besøg, og du vil få intro til kokkeuddannelsens opbygning med veksling mellem skoleophold og lærepladsophold, samt besøg fra branchen til en snak om karrieremuligheder.  

Antal pladser
10 pladser. Pladser fordeles ved lodtrækning.

Hvor foregår det?
Hotel- og Restaurantskolen 
Kjeldgaardsvej 1
2500 Valby  

Gå ind gennem porten og op ad metaltrappen til Spisehuset, hvor du bliver taget imod.
S-tog til Valby St. eller buslinje 11 eller 18 

Hvilke dage? 
Onsdag den 25. oktober 2023
Torsdag den 26. oktober 2023

Kontaktperson
Marianne Søndergaard
Tlf. 28809954 
mas@hrs.dk

Læs mere om kokkeuddannelsen her

Læs her om Nordisk grundforløb på HRS