Studievalg Danmark - Tjener
Studievalg Danmark
BOOK SAMTALE
Brug for at snakke med en efter dit svar på ansøgning til uddannelse? Ring til os på 3333 2000 kl. 9.00-12.00

Tjener

At uddanne sig som tjener indebærer en omfattende træning i gastronomi, vin, service og gæstfrihed. Uddannelsen kombinerer teoretisk viden og praktisk erfaring. Tjenereleverne lærer om mad- og drikkevarer, herunder hvordan man serverer dem korrekt, og får færdigheder i kundeservice, kommunikation og etikette. En vigtig del af uddannelsen er praktik i restauranter, hvor de arbejder under erfarne tjenere for at opnå hands-on erfaring. Gennem hele forløbet udvikler de evnen til at skabe en mindeværdig oplevelse for gæsterne og sikre en høj standard af service.

Arbejdssteder: Restauranter, caféer, kroer, hoteller
Stillingsbetegnelser: Tjener, Overtjener, Bartender

MAD & VÆRTSKAB

Fyn

Se praktikforløbene på fyn

Få serveret en bid af tjeneruddannelsen
Vil du være tjener i tre dage? Så er EUDpraktik på Kold College det helt rigtige sted for dig. 

I løbet af de tre dage skal du arbejde i restauranten med discipliner som mixologi, som handler om at kombinere forskellige ingredienser på en måde, der skaber den perfekte smagsoplevelse, når man blander drinks. Du skal også arbejde med vinsmagning, bordopdækning og gæstekontakt.

Vi mixer de lækreste drinks, smager gode vine, dækker festlige borde og øver betjening og servicering af kunder. Og så skal vi selvfølgelig snakke om teorien, der ligger bag.

Du vil få unik viden og færdigheder som du kan bruge fremadrettet – især hvis du er interesseret i en fremtid inden for tjenerfaget.

Hør mere om mange spændende karriereveje, løn under uddannelse, og få et bredt kendskab til uddannelsen og dens muligheder.

Hvorfor tage afsted?
EUDpraktik er din mulighed for at udforske, afprøve og opdage, hvordan det er at tage en erhvervsuddannelse som student. EUDpraktik er en enestående mulighed for at få et indblik i hverdagen på en erhvervsuddannelse. EUDpraktik er det nærmeste, du kommer på at opleve, hvordan det er at gå på en bestemt erhvervsuddannelse, før du evtuelt starter på uddannelsen. Du opdager måske, at du er på rette spor eller finder ud af, at uddannelsen alligevel ikke er noget for dig - i begge tilfælde vil EUDpraktik gøre dig klogere og hjælpe dig videre i dit studievalg.

Antal pladser
25 pladser.
Pladser fordeles ved lodtrækning. 

Hvor foregår det?
Kold College
Landbrugsvej 55
5260 Odense S

Hvilke dage? 
Onsdag den 23. oktober 2024
Torsdag den 24. oktober 2024 
Fredag den 25. oktober 2024

Kontaktperson
Morten Boros Madsen
mobo@koldcollege.dk
Tlf. 23 83 82 70

Læs mere om Kold College og uddannelsen HER

Hovedstaden

Se praktikforløbene i hovedstaden

Tjeneruddannelsen
Kom ud til os og mærk, om vi passer til dig, hvis du har lyst til at prøve en uddannelse:

  • hvor du bruger både hoved og hænder?
  • hvor du er i kontakt med mange mennesker
  • hvor du lærer at blive en god vært og performer med stærke psykologiske skills?
  • hvor du dykker ned i vinens og gastronomiens verden? 

I EUDpraktik på Hotel- og Restaurantskolen er du sammen med vores tjenerelever. Derudover møder du engagerede undervisere og folk fra restaurationsbranchen.

I løbet af praktikken vil du opleve både praktisk og teoretisk undervisning på skolen. Og så spiser du selvfølgelig fremragende undervejs.

Som tjener kan du læse videre og blive sommelier, restaurantchef, Food & Beverage Manager og meget mere. 

Foreløbigt program
Onsdag kl. 8-14
Velkomstmorgenmad i Spisehuset og introduktion til landets største skole for gastronomi og værtskab.
Rundvisning inkl. spisesteder, fredagsbar, fermlab, Haven, honning- og chokoladeværksteder m.fl., Købmanden og andre fede faciliteter.
Undervisning i Tjenerhuset, fx flambering af søde desserter.

Torsdag kl. 8-14
Undervisning i Tjenerhuset. Dette kan være teoretisk undervisning i vin og evt. besøg på skolens vinmarker. Husk tøj til at kunne være udenfor.

Fredag kl. 9-11.30
Fælles
afrunding og evaluering med de andre fra EUDpraktik på gastronom- og receptionistuddannelsen.
Spørg studievejlederne og hør om muligheder for støtte og videreuddannelse.
Mød branchen og hør om kommende lærepladser og karrieremuligheder.

      Antal pladser
10
Pladser fordeles ved lodtrækning.

Hvor foregår det?
Hotel- og Restaurantskolen
Kjeldgaardsvej 1
2500 Valby
- Tæt på Valby station

Gå ind gennem porten og op ad metaltrappen til Spisehuset, hvor du bliver taget imod. 

Hvilke dage? 
Onsdag 23. oktober 2024 
Torsdag 24. oktober 2024
Fredag 25. oktober 2024

Kontaktperson
Amanda Block Jensen
Tjenerfaglærer
Abl@hrs.dk
Tlf. 23106021

Læs mere om Hotel- og Restaurantskolen her
Læs mere om EUDpraktik på Hotel- og Restaurantskolen her
Læs om de særligt tilrettelagte studenterforløb på Hotel- og Restaurantskolen her