Kvote 2 kan være din vej til optagelse på en videregående uddannelse, hvis du vil vurderes på andet end dit gennemsnit.
Kvote 2 udvælgelseskriterierne er forskellige fra uddannelse til uddannelse og fra uddannelsessted til uddannelsessted. Du skal besøge uddannelsernes hjemmesider for at se deres kriterier.
Hvis du søger i kvote 2, vil din ansøgning automatisk også blive behandlet i kvote 1.
Søger du optagelse på baggrund af andet end en dansk gymnasial eksamen, skal du altid søge i kvote 2.
Husk at undersøge om du opfylder adgangskravene.
Hvor og hvornår skal jeg søge?
Fristen er den 15. marts kl. 12.00. Du søger ind på optagelse.dk.
1. Følg dine interesser og kompetencer
Jo mere, du har gjort for at undersøge dine interesser og få sat ord på dine kompetencer – desto bedre bliver grundlaget for dit valg.
2. Brug tiden op til 15. marts klogt
Brug både ug.dk og uddannelsernes egne hjemmesider, når du søger informationer. Sørg for at bruge tiden på at sætte dig ind i, hvad netop dit/dine uddannelser kræver af ansøgerne i kvote 2.
3. Tal med nogen om din tvivl
Tal med dine venner, din familie og tal med en vejleder. Det kan være en hjælp, at du formulerer dine tanker – og siger dem højt.
4. Pas på tunnelsynet – drøm lidt bredere
Har du kun én uddannelse i kikkerten? Overvej, om der er flere uddannelser, der kunne være spændende. Søger du flere uddannelser, øger du dine muligheder for at få en studieplads!
5. Vær i god tid
Det kan godt virke uoverskueligt at skulle søge i kvote 2, da der er meget at sætte sig ind i. Derfor er et godt råd, at du kommer i gang med dine ansøgninger i god tid inden den 15. marts.
Skal du søge ind på kvote 2? Og er en motiveret ansøgning en del af kriterierne for vurderingen i optagelsen til en videregående uddannelse?
Så er dette arrangement relevant for dig. Der er ikke en endegyldig opskrift på, hvad en motiveret ansøgning skal indeholde, men der er trods alt nogle fælles elementer, som er vigtige at inddrage og forholde sig til. Til arrangementet sætter vi spot på disse elementer og kommer med eksempler på, hvordan man f.eks. kan bruge sine erfaringer i en motiveret ansøgning.
Arrangementet varer til kl. 18.30.
Overvejer du at søge ind på en videregående uddannelse i kvote 2…
og ønsker du at blive klogere på, hvad kvote 2 dækker over? Så har du nu muligheden for at deltage i dette online møde, hvor du vil blive informeret om:
- Datoer, du skal være opmærksom på
- Kvote 2 kriterier
- Hvordan du dokumenterer dine kvalifikationer
- Fordelingen af kvote 2 pladser.
Du vil ligeledes blive informeret om, hvad du skal være opmærksom på, hvis du søger flere uddannelser, herunder standbyregler samt hvordan du søger om optagelse på optagelse.dk i kvote 2.
Mødet varer 45 minutter, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs.
Overvejer du et højskoleophold? Så er dette oplægget for dig!
Hvad kan man forvente på et højskoleophold? Højskoler er kostskoler, hvor man bor og har undervisning inden for de fag og emner, man er interesseret i og selv har valgt. Man kan vælge fag inden for områder som samfundsfag, humaniora, natur, kunst, idræt, musik m.m. Derudover bliver man udfordret på sine holdninger og idéer gennem fællestimer, foredrag og livet sammen med andre. Dette og meget andet vil en repræsentant fra Højskolernes Hus fortælle om. Der vil være god mulighed for at stille spørgsmål og høre om det at gå på højskole.
Der er mulighed for at deltage enten fysisk i København eller via Zoom fra hele landet.
Det fysiske oplæg varer fra kl. 16.30-18.30 og livestream varer fra kl. 17.00-18.00.
Vil du lave meningsfuld arbejde som frivillig og samtidig komme ud at rejse?
Så er dette oplægget for dig!
Oplægget handler om hvordan man kan komme ud og lave frivilligt arbejde i Europa via det Det Europæiske Solidaritetskorps. Der er tre oplægsholdere. En fra Uddannelses- og Forskningsministeriet (UFM), en fra AFS interkultur og en tidligere volontør. Det Europæiske Solidaritetskorps er et EU projekt under Erasmus+, der sender unge europæere rundt i Europa for at lave frivilligt arbejde. Opholdene varer mellem 3-12 måneder, og stort set alle udgifter betales af EU.
UFM fortæller om selve projektet, om de tekniske aspekter, baggrunden for projektet, og hvor man kan komme hen. AFS Interkultur (der er sendeorganisation – og derfor ansvarlige for at hjælpe den unge afsted) fortæller om ansøgningen og hvordan man kan få hjælp, mens volontøren fortæller om sit ophold og alle de gode oplevelser det kan give samt viser billeder fra egen tur m.m.
Der er mulighed for at deltage enten fysisk i København eller via Zoom fra hele landet.
Mødet i København varer fra kl. 16.30-18.30. Deltager du online er det fra kl. 17.00-18.00.
I Studievalg Danmark har vi vores helt eget podcast-univers, hvor vi debatterer og informerer om alt med relation til uddannelse, job og karriere.
Du vil kunne møde studerende fra mange forskellige typer af uddannelser, hvor du får et helt unikt og personligt indblik i, hvordan livet som studerende er og hvilke overvejelser der har ligget til grund for valg af den enkeltes uddannelse. Der er særlig fokus på de studerendes valgproces og motivation for både uddannelse, job og karriere.
Du kan også lytte til små korte Studievalg Danmark Q & A´s om optagelse på en uddannelse. Her vil emner som eksempelvis kvote 2, adgangskrav, plan B og C, motiveret ansøgning, gymnasial supplering og standby-pladser blive gennemgået.
Lyt til vores podcasts her eller find dem også på Spotify, GOOGLE PODCAST og APPLE PODCAST
Rigtig god fornøjelse!
Du kan få mere information om kvote 2-reglerne, dokumentation, frister, fordeling og andet på ug.dk.
Hos Studievalg Danmark kan vi vejlede dig om hvilke kvote 2 kriterier, der er gældende for lige præcis dit uddannelsesønske, og hvad de betyder.
VIDEREGÅENDE UDDANNELSE
Hvad er kvote 1? Hvornår er ansøgningsfristen til at søge videregående uddannelse? Få svar på det og meget mere her.
UDDANNELSE
Bliv klogere på ansøgning og optagelse på uddannelse. Info om de generelle regler og fakta.
STUDIEVALG
Hvad er vigtigt for dig, når du skal vælge uddannelse? Hvordan kan du blive klogere på dit valg?
SABBAT
Overvejer du sabbat, men er usikker på vejen frem? Måske er du i tvivl om, du vil holde sabbat. Her finder du inspiration og gode råd, uanset hvad fremtiden bringer.