Studievalg Danmark
BOOK SAMTALE

Hvad er kvote 2?

Kvote 2 kan være din vej til optagelse på en videregående uddannelse, hvis du vil vurderes på andet end dit gennemsnit.

Kvote 2 udvælgelseskriterierne er forskellige fra uddannelse til uddannelse og fra uddannelsessted til uddannelsessted. Du skal besøge uddannelsernes hjemmesider for at se deres kriterier.

Hvis du søger i kvote 2, vil din ansøgning automatisk også blive behandlet i kvote 1.

Søger du optagelse på baggrund af andet end en dansk gymnasial eksamen, skal du altid søge i kvote 2.

Husk at undersøge om du opfylder adgangskravene. 

Hvor og hvornår skal jeg søge?

Fristen er den 15. marts kl. 12.00. Du søger ind på optagelse.dk.

optagelse.dk

5 gode råd til dig, der skal søge kvote 2

1. Følg dine interesser og kompetencer

Jo mere, du har gjort for at undersøge dine interesser og få sat ord på dine kompetencer – desto bedre bliver grundlaget for dit valg.

2. Brug tiden op til 15. marts klogt

Brug både ug.dk og uddannelsernes egne hjemmesider, når du søger informationer. Sørg for at bruge tiden på at sætte dig ind i, hvad netop dit/dine uddannelser kræver af ansøgerne i kvote 2.

3. Tal med nogen om din tvivl

Tal med dine venner, din familie og tal med en vejleder. Det kan være en hjælp, at du formulerer dine tanker – og siger dem højt.

4. Pas på tunnelsynet – drøm lidt bredere

Har du kun én uddannelse i kikkerten? Overvej, om der er flere uddannelser, der kunne være spændende. Søger du flere uddannelser, øger du dine muligheder for at få en studieplads!

5. Vær i god tid

Det kan godt virke uoverskueligt at skulle søge i kvote 2, da der er meget at sætte sig ind i. Derfor er et godt råd, at du kommer i gang med dine ansøgninger i god tid inden den 15. marts.

Ansøgning og optagelse på en videregående uddannelse

Studievalg Danmark Podcast

I Studievalg Danmark har vi vores helt eget podcast-univers, hvor vi debatterer og informerer om alt med relation til uddannelse, job og karriere.

Du vil kunne møde studerende fra mange forskellige typer af uddannelser, hvor du får et helt unikt og personligt indblik i, hvordan livet som studerende er og hvilke overvejelser der har ligget til grund for valg af den enkeltes uddannelse. Der er særlig fokus på de studerendes valgproces og motivation for både uddannelse, job og karriere.

Du kan også lytte til små korte Studievalg Danmark Q & A´s om optagelse på en uddannelse. Her vil emner som eksempelvis kvote 2, adgangskrav, plan B og C, motiveret ansøgning, gymnasial supplering og standby-pladser blive gennemgået.

Lyt til vores podcasts her eller find dem også på SpotifyGOOGLE PODCAST og APPLE PODCAST

Rigtig god fornøjelse!

I tvivl om kvote 2?

Du kan få mere information om kvote 2-reglerne, dokumentation, frister, fordeling og andet på ug.dk.

Hos Studievalg Danmark kan vi vejlede dig om hvilke kvote 2 kriterier, der er gældende for lige præcis dit uddannelsesønske, og hvad de betyder.

Book samtale

"Jeg blev taget seriøst og lyttet til. Der blev hjulpet præcist med det, jeg havde brug for." - Søren, 25 år

Måske dette er interessant for dig?